15.06. Proslava Sv. Vida i 60. obljetnica riječke bratovština

Obljetnica 60. godina Bokeljska mornarica 809 Rijeka uz proslava Dan sv. Vida zaštitnika Grada Rijeke i Riječke nadbiskipije.

 

 

Hrvatska bratovština Bokeljska mornarica 809 Rijeka osnovana je 1962.g. kao podružnice Bokeljske mornarice Kotor. Proslavom Svetog Vida zaštitnika Grada Rijeke i Riječke nadbiskupije, a ujedno i Dana odreda naše riječke bratovštine, koristi se prilika obilježiti ovu 60 obljetnicu djelovanja.

Brojnost Bokelja u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji i snažna želja za očuvanjem tradicije dovele su do ovog lijepe 60 obljetnice. Odraz duha koji je oduvijek pružimao generacije Bokelja bio je i ostao jamstvo da se naša bokeljska zajednica odupre svim izazovima i teškoćama pa i da na današnji dan Bokeljska mornarica u Rijeci može zasjati u najplješem izdanju.

Kolo Sv. Tripuna koje će se i danas za Dan riječke bratovštine postavili na riječkom Korzu znak je čelične volje i snažne ljubavi prema svojem kraju i ustrajnosti u održavanju tradicija bokeljskih Hrvata.

Kolo svetog Tripuna koje danas u proslavi sv. Vida spaja Rijeku i Boklu kotorsku na Korzu se bala u 17,30 sati uz pratnju                                                                                       Trsatske gradske glazbe.