Kotorski biskup mons. Ilija Janjić predvodio misu povodom Svetog Tripuna u Rijeci

Lodama, Svetom misom i Kolom svetog Tripuna obilježena proslava Svetog Tripuna u Rijeci

 

Kotorski biskup mons. Ilija Janjić predvodio je danas 09.02.2019.g. Svetu misu povodom Svetog Tripuna u Rijeci u Crkvi Uznesenja BDM (Assunta). Biskup mons Ilija Janjić se dirljivom propovijedi obratio Bokeljima koji žive izvan Boke, ali su i dalje njegova pastvu. Biskup je pozvao je Bokelje da se priključe aktivnom sudjelovanjem u svojim župnim zajednicama kojima danas pripadaju u Rijeci, ali da ne zaborave na svoje župe u mjestima Boke kotorske iz kojih potječu.

 

Mali admiral Max Nikolić Radin prije Svete mise uputio je zahvale (lode) svetom Tripunu. Ovime se  riječka zajednica pridružila Kotoru, Zagrebu, Splitu i Puli u kojima se ovakva tradicija održava.

 

Župnim zborom Aussunta dirigirao je kotoranin, maestro Miro Homen, a po dobrom običaju zbor je na početku otpjevao Himnu svetog Tripuna.

 

Proslava je organizirana u organizaciji Hrvatske bratovštine Bokeljske mornarice 809 Rijeka čiji je odred je uz pratnju Trsatske gradske glazbe nakon Svete mise postavio Kolo svetog Tripunu u čast svojeg nebeskog zaštitnika.

 

Druženje Bokelja je nastavljeno u prostorijama župne dvorane.

 

 

autor fotografija Marko Gracin, Novi list