Misnim slavljima u Gospi Lourdskoj u Rijeci proslavljen Sveti Leopold Bogdan Mandić

sv. Leopold Bogdan MandićSveti Leopold Bogdan Mandić drugi je beatificirani svetac hrvatskog naroda. Privrženost svojem narodu uvijek je isticao želeći služiti na ovoj strani Jadrana, što se u jednom kratko periodu njegove službe i ostvarilo. Upravo je u franjevačkom redu djelovao u Rijeci tijekom 1923. i to u Gospi Lurdskoj, gdje se njegove relikvije i danas časti.

Sveti Leopold je svetac jedinstva kršćana čemu je posvetio svoje djelovanje. Bio je i veliki ljubitelj prijateljstva sa svim ljudima, pa su ga mnogi već za života, a osobito poslije smrti, počeli smatrati svecem i pomoćnikom obitelji u njezinim potrebama i nevoljama. Njegova ispovjedaonica bila je opsjednuta od ljudi svakodnevno po deset, pa i više sati; i tako kroz gotovo 40 godina u Padovi gdje je bio najdulje na službi.

Leopoldov duhovni život i rad nalazio je svoje žarište i izvorište u Euharistiji, a osobitom sinovskom ljubavlju je gorio prema Bezgrešnoj koju je nazivao svojom “Gospodaricom”.

 

Tijelo Svetoga Leopolda biti će izloženo u njegovu Boku kotorsku, Herceg Novi – 15. i 16. rujna ove godine

Upravo na dan kad se slavio Sveti Leopold iz Kotorske biskupije je stigla vijest da će tijelo Svetoga Leopolda stići u svoju rodnu Boku, Herceg Novi – 15. i 16. rujna ove godine, i bit će izloženo u crkvi sv. Jeronima. Detalji oko organizacije ovog jedinstvenog događaja za Boku, Crnu Goru ali i Hrvatsku, BIH i Albaniju bit će naknadno priopćeni.