Proslavljeno 850 godina katedrale sv. Tripuna uz sudjelovanje odreda iz Boke i Hrvatskih bratovština Bokeljske mornarice 809

850-godina

Obljetnica 850 godina posvećenja katedrale Svetog Tripuna u Kotoru je održana dana 17.09.2016.g. s početkom postrojavanja odreda Bokeljske mornarice iz Boke i Hrvatske. Prije samo Misnog slavlja Kolo Svetog Tripuna je odbalala Bokeljska mornarica iz Kotora i Tivta. Misno slavlje je predvodio Uzoriti kardinal mons. Bozanić uz domaćeg biskupa kotorskog mons. Iliju Janjića. Bila je to posebna proslava za Bokelje koji se okupili iz svih krajeva, a u posebno velikom broju je bilo sudjelovanje Bokelja iz Hrvatske u tradicijskim odorama i s oružjem postrojeni u odredu Hrvatskih bratovština Bokeljske mornarice 809 (predstanici iz Zagreba, Rijeke, Pule, Splita i Dubrovnika).

 

Riječki Bokelji su uveličali proslavu koncertom “Svetom Tripunu s ljubavlju” koji je održan 16.09.2016.g. u Crkvi Svetog duha inače koncertnoj dvorani Glazbene škole “Vid Matijan” iz Kotora. Koncert su pripremile prof. Borjana Pantelić Skladani, prof. Paola Radin i prof. Alemka Pečar-Host, a sudjelovali su učenici Glazbene škole “Ivana Matetića Ronjgova” iz Rijeke i studenti Muzičke akademije iz Zagreba i to: Angelina Brguljan – klavir, Petra Pavličić – flauta, Paola Pavličić – klavir, Mauro Mičetić – klarinet, Sara Schubert – klavir, Paula Žuljević – violina, uz klavirsku pratnju Borjane Pantelić-Skladany, prof.