Rekordan broj članova Mornarice sudjelovao u Tripundanskim svečanostima u Kotoru

Izvor: Boka news, fotografije: Stevan Kordić

Bokeljska mornarica Kotor, sa zadovoljstvom obavještava javnost o izuzetnom uspjehu na jučerašnjoj vanjskoj proslavi Tripundanskih svečanosti u Kotoru. Ovogodišnje svečanosti su zabilježile rekordan broj sudionika, uključujući više od 100 mornara, časnika i dočasnika kao i veliki broj ženskih članica koji su dostojanstveno predstavljali našu drevnu organizaciju.

Posebno treba naglasiti da je Kolo Svetog Tripuna izvedeno na do sad jedinstven način. Čak četiri gradske muzike – Kotor, Tivat, Šibenik i Marija Bistrica – istovremeno su odsvirale Kolo, stvarajući jedinstveno i nezaboravno iskustvo za sve prisutne.

Ova izvanredna podrška i entuzijazam članova Bokeljske Mornarice Kotor dodatno su naglasili duboko ukorijenjen odnos prema tradiciji, kulturi i zajednici. Svečanosti su bile prilika da pokažemo zajedništvo i predstavimo našu organizaciju u najboljem svjetlu.

Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli uspjehu ove, za Mornaricu najvažnije svečanosti, a posebno članovima Bokeljske Mornarice na njihovoj iznimnoj predanosti i entuzijazmu. U periodu koji slijedi, nastavit ćemo s očuvanjem i promicanjem kulturne baštine Bokeljske Mornarice Kotor, saopšteno je iz ove organizacije.