Svetog Tripuna zaštitnika danas su proslavili Bokelji Rijeke

image1 (4)Danas je u Rijeci uz veliki broj Bokelja i prijatelja Boke obilježen Sveti Tripun. Proslava je već tradicionalno upriličena u Crkvi Uznesenja Blažene Marije Djevice na Nebo (Župa Assunta). Godišnje ponovljene svečanosti i ove godine je započelo lodama koje je na ponos svoje obitelji i cijele zajednice Sv. Tripunu uputio Mali admiral Jakov Mišković.

Nakon loda uslijedila je Sv. misa koju je predvodio župnik mons. Sanjin Francetić zajedno sa vikarom don. Pavom Điko i fra. Markom Vukovićem. Zadovoljstvo mnogobrojnih Bokelja upravo je bilo sudjelovanje u Misnom slavlju i fra Marka Vukovića koji je ostao upamćen kao župnik Prčanja, Stoliva,Lepetana i drugih mjesta kroz 27 godina službe.

Župnik mons. Francetić je posebno zahvalio što je Hrvatska bratovština Bokeljska mornarica 809 Rijeka i ove godine povezala Rijeku i Župu Assunta sa “Zaljevom Hrvatskih svetaca” i dobro organizirala proslavu.

Nakon blagoslova riječki odred je odbalao Kolo sv. Tripuna uz tradiocionalnu pleh glazbu Gradske glazbe Trsat. Čast Kolu je i ove godine iskazao svojim ulaskom i gradonačelnik Rijeke mr. Vojko Obersnel.

 

sv tripun 17IMG_2225IMG_2246